PRODEJ VYZRÁLÉHO MASA

U hovězího masa (na rozdíl od kuřat či ryb) se získává vyšší jakost procesem zrání. Je to složitý biochemický proces, při kterém dochází k uvolňování ztuhlosti svalu, zlepšuje se vaznost masa a výrazně se zlepšují vlastnosti masa pro jeho kulinářské využití.

Zrání hovězího masa se pozitivně podílí na jeho křehkosti, šťavnatosti a zároveň dochází k uvolňování extrakčních látek, které zvýrazňují chuťové vlastnosti a aroma masa. Jinými slovy, zralé maso obsahuje méně vody, je chuťově výraznější, měkčí a šťavnatější než maso čerstvé.

Dobře zralé, vakuově zabalené maso zmrazením neztrácí svoji kvalitu. U odleželého a zralého masa již nejsou vlákna tak ztuhlá a tvrdá, tudíž zamrazením se nemohou poškodit. I po pomalém rozmrazení na pokojovou teplotu si maso zachovává svoji jemnost, křehkost a šťavnatost. Velmi záleží na tom, jaké kvality je maso.

Po zrání obsahuje maso méně vody a získává tmavší barvu. Nicméně po vyjmutí masa z ochranného obalu získává maso původní červenou barvu po cca 25 minutách.

Pro zrání jsou pečlivě vybírány kusy kříženců masných plemen skotu (jalovice), které jsou ve stáří max. 24 měsíců poraženy a mají jasný původ v České republice.


CENÍK

Směsný balíček-nejčastěji prodávaná kombinace

1/4 přední, 1/4 zadní, 1/4 mletého, 1/4 kostí na polévku

Velikost směsného balíčku dle přání : 5 kg, 10 kg, 15 kg

199 Kč/kg

Pupek - Flank steak (zrcátko)

Jemné maso ze spodního šálu pupku. Ideální je grilovat celý kus a ten pak 

nakrájet na jemné plátky kolmo k vláknům.

250/kg

Váleček

Libové maso ze spodního šálu kýty, které se hodí na pečení, dušení, omáčky nebo přípravu carpaccia.

250 /kg

Vysoký roštěnec - Rib eye steak

Prorostlejší kus hřbetu s jemným mramorováním. Tento kousek masa je ideální ke grilování. Typická je také úprava jako roastbeef.

360 /kg 

Nízký roštěnec - Sirloin steak

Libovější, podlouhlá část hřbetu. Tato roštěná se hodí ke grilování, na dušení či na roastbeef.

360 /kg

Veverka - Hanger steak

Vnitřní sval, který se nachází v blízkosti jater. Díky tomu má výraznou, kořeněnou chuť. Nejlépe se hodí na gril.

360 Kč/kg

Květová špička - Rump steak 

Pro ty, kteří mají rádi velké, křehké a šťavnaté steaky. Tento kus hovězího masa je též vhodný k dušení.

360 /kg

Holubička - Tri Tip Roast

Trojúhelníkovitý sval z vnější části kýty. Je obalený tukem a také uvnitř mramorovaný a na steak naprosto ideální.

360 /kg

Svíčková

Nejjemnější a nejlahodnější část hovězího masa. Nachází se pod roštěncem a maso je křehké, vláknité, libové a velmi jemné.

750 /kg

Objednávky vyzrálého hovězího masa vyřizuje paní Marečková Ivana: 

mareckova@jokamarecek.cz

Tel: 606 728 158